Slottsparken, Tyresö

Hej Cecilia Wadsby, förskolechef på Slottsparken i Tyresö. Vad händer på Slottsparken i höst?
Slottsparken är en småskalig förskola i fantastisk kulturmiljö vid Tyresö slott - med hela slottsparken som äventyrsområde! I höst välkomnar vi 26 pigga barn i våra ljusa och funktionella lokaler i ett plan, med pedagogiska förutsättningar för utveckling och lärande. Vi har eget kök där vi fixar frukost, mellanmål och bakar med barnen. Vi är fem pedagoger på förskolan, två förskollärare och tre barnskötare.

Våra vällagade luncher tillagas av Sandborgens kök, och det är ofta vegetariskt på menyn, och i stor utsträckning används ekologiska råvaror i maten. Fyra dagar av fem är barnen på äventyr i slottsparken eller beger sig till skogs. Inte långt från förskolan finns Tyrestas urskogsmarker och Alby naturreservat. I höst introducerar vi också barnyoga på förskolan. På ett lekfullt sätt ger vi barnen värdefulla redskap att hantera stress och andra påfrestningar i vardagen. Barn är naturligt smidiga och yogans positioner behåller musklernas rörlighet och förbättrar motorik och balans.

Vi hyr våra lokaler av Tyresö församling men är en helt fristående verksamhet. Slottsparken drivs som en ekonomisk förening, med pedagoger som är medlemmar och delägare i verksamheten.

Anmäl ert barn till Slottsparkens förskola här

Många barn i kö till Slottsparkens förskola
Just nu har vi många barn i kö till förskolan, och kön växer hela tiden. Eftersom vi vill värna vår småskalighet har vi en låg intagning under året. Vill du göra ett besök hos oss under ordinarie verksamhet, eller har frågor om framtida placering, är du välkommen att fylla i vårt kontaktformulär nedan så återkommer vi. I dagsläget är vår barngrupp fullsatt och vi tar inte emot besök av nya familjer under hösten.

Välkommen till oss!
Cecilia Wadsby, förskollärare/förskolechef